Dubbelstaafsmat

slider5
Staafmathekwerk bestaat uit matten die zijn opgebouwd uit horizontale- en verticale spijlen. De open vakjes in het hekwerk worden mazen genoemd. De mazen zijn vaak ongeveer 5 cm breed en 20 cm hoog. Tussen de panelen staan palen met beugels eraan. Deze beugels zorgen ervoor dat de panelen aan de palen vast blijven zitten. Er zijn twee soorten staafmathekwerken:

  • enkelstaafmathekwerk
  • dubbelstaafmat hekwerk

Enkelstaafmathekwerk, ook wel 3D-mathekwerk genoemd, is het goedkoopst. De mazen van dit hekwerk zijn groter, omdat deze matten minder horizontale spijlen hebben dan een dubbelstaafmat hekwerk. Doordat de maas groter is, is het enkelstaafmathekwerk minder stevig dan een dubbelstaafmat hekwerk. In de praktijk worden er dan ook voornamelijk dubbelstaafmat hekwerken verkocht.

Bewerking

Een dubbelstaafmat hekwerk is opgebouwd uit spijlen. Deze spijlen worden aan elkaar gelast en vervolgens verzinkt. Verzinken houdt in dat de staafmat in een zinkbad wordt gedompeld. Hierdoor wordt roestvorming tegengegaan. Vervolgens kunt u de staafmat nog laten coaten. Er wordt dan verf, in een kleur naar keuze, in poedervorm op de staafmat aangebracht. Vervolgens wordt het in de oven gebakken. De verf zit nu zeer stevig vast aan het hekwerk, waardoor het onderhoudsvrij is geworden.

Neem met ons op als u meer wilt weten over dubbelstaafmat in Friesland of Vraag een offerte aan