Spijlenhekwerk

spijlenhekwerk
Een spijlenhekwerk is een hekwerk opgebouwd uit verticale, metalen spijlen. Het metalen hekwerk wordt in een zinkbad gedompeld. Hierdoor kan het hekwerk niet gaan roesten. Na dat het hekwerk verzinkt is, kan het nog worden gecoat (vaak tegen een meerpijs). Er wordt dan verf, in een kleur naar keuze, in poedervorm aangebracht op het verzinkte hekwerk. Daarna wordt het gebakken in een oven. De verf zit nu stevig op het spijlenhekwerk, waardoor het hekwerk er mooi uitziet en onderhoudsvrij is.

De spijlen zijn rond of vierkant. Ronde spijlen is vaak de standaard. Vierkante spijlen worden gebruikt als het hekwerk extra sterk moet zijn. Het verbuigen van vierkante spijlen is namelijk haast onmogelijk. De afstand tussen de spijlen is 10 tot 15 centimeter, zodat er geen mensen en dieren tussendoor kunnen klimmen.

Veiligheid

Een spijlenhekwerk is erg geschikt als u uw terrein wilt beveiligen. De spijlen zijn stevig en moeilijk te verbuigen. Als u een hoog spijlenhekwerk neemt, is het voor onbevoegden ook lastig om erover heen te klimmen. Naast dat het hekwerk van zichzelf al erg stevig is, kunt u meer doen om dit spijlenhekwerk extra veilig te maken. U kunt de spijlen door de bovenrand laten steken, waardoor er een scherpe puntrand ontstaat. Het is nu lastig en pijnlijk om erover heen te klimmen. Ook kunt u schrikdraad of een puntenkam op het hekwerk bevestigen. Het is nu vrijwel onmogelijk om zonder pijn en kleerscheuren over het spijlenhekwerk te klimmen.

Neem met ons op als u meer wilt weten over spijlenhekwerk in Friesland of Vraag een offerte aan